Pöhiskö

Pöhiskö aurinkoilmakeräin pitää huolen rakennuksestasi

Pöhiskö kuivattaa kylmillään olevien rakennusten sisäilmaa sekä tuottaa lämpöä auringosta. Pöhisköä voidaan käyttää kesällä myös jäähdytykseen. Sopiva ratkaisu esimerkiksi kesämökille, kotiin, varastoon tai vajaan. Pöhiskö pöhisee auringon lämmittämää ilmaa rakennukseen täysin ilman käyttökustannuksia. Pöhiskö on kotimainen tuote, se on suunniteltu, testattu ja valmistettu Suomessa, Pohjois-Karjalan Juuassa.

Aurinkoilmakeräimen käyttökohteet

Pöhiskö sopii moniin erilaisiin kohteisiin. Pöhiskön tuoteperheestä löytyy malleja niin pienten tilojen tuuletukseen kuin suurempienkin kohteiden tuuletukseen ja lisälämmitykseen.

  • Rintamamiestalot
  • Aitat ja varastot
  • Autotallit ja konehallit
  • Kesämökit ja eräkämpät
  • Siirtolapuutarhamökit

Kuivattaa ja lämmittää

Pöhiskö puhaltaa esilämmitettyä ilmaa kylmillään olevaan mökkiin. Ilma poistuu poistoventtiilin kautta, jolloin kosteus ei pääse tiivistymään seiniin ja huonekaluihin.

Pöhiskö lämmittää. Esimerkiksi Midi Pöhiskö puhaltaa parhaillaan 25 astetta ulkolämpötilaa lämpimämpää ilmaa rakennukseen.

Parantaa tulisijan toimintaa

Hormin katta poistettu Pöhiskö aurinkoilmalämmittimen puhaltama ilma kuivattaa tulisijaa, jolloin tulisijan toiminta paranee.

Viilentää kesäkuumalla

Käännettävän puhaltimen ansiosta voit käyttää Pöhiskö aurinkoilmalämmitintä kesähelteillä viilennykseen. Tällöin rakennuksesta imetään ilmaa ulos.

Pöhiskö-tuoteperhe

Pöhiskö-tuoteperheeseen kuuluu erilaisiin käyttökohteisiin sopivia tuotteita: Mikro Pöhiskö, Mini Pöhiskö, Midi Pöhiskö, Kulma Pöhiskö ja Maxi Pöhiskö.

Mikro Pöhiskö aurinkokennotuuletin

Mikro Pöhiskö aurinkokennotuuletin tuulettaa ja raikastaa mm. piharakennukset, eräkämpät, ulkokäymälät, veneet ja asuntovaunut. Pienen kokonsa ansiosta Mikro Pöhiskö vien vain vähän tilaa seinältä.

Tekniset tiedot
Max. lämmitettävä ala: 20 m2
Mitat: 405x255x100 mm
Paino: 2,5 kg
Max. ilmanvirtaus: 90 m3/h
Max. lämmitysteho: 10 W
Värivaihtoehdot: musta, punainen, beige

Mini Pöhiskö aurinkoilmakeräin

Mini Pöhiskö soveltuu hyvin pienten tilojen tuuletukseen ja lisälämmönlähteeksi aurinkoisina päivinä. Mini Pöhiskön kättökohteita ovat esim. kesämökit, aitat, varastot ja muut piharakennukset, siirtolapuutarhamökit, eräkämpät, koiratalot ja muut eläinsuojat.

Tekniset tiedot
Max. lämmitettävä ala: 20 m2
Mitat: 633x596x120 mm
Paino: 8 kg
Max. ilmanvirtaus: 90 m3/h
Max. lämmitysteho: 200 W
Max. lämmön nousu: 10 astetta
Värivaihtoehdot: musta, punainen, beige

Midi Pöhiskö aurinkoilmakeräin

Midi Pöhiskö aurinkoilmakeräin on Pöhiskö-tuoteperheen suosituin malli sillä se soveltuu hyvin sekä pienten että keskisuurten tilojen tuuletukseen ja lisälämmönlähteeksi. Midi Pöhiskön käyttökohteita ovat kesämökit, aitat, varastot, autotallit, eräkämpät ja siirtolapuutarhamökit.

Tekniset tiedot
Max. lämmitettävä ala: 10-50 m2
Mitat: 633x1096x120 mm
Paino: 20 kg
Max. ilmanvirtaus: 90 m3/h
Max. lämmitysteho: 500 W
Max. lämmön nousu: 25 astetta
Värivaihtoehdot: musta, punainen, beige

Kulma Pöhiskö aurinkoilmakeräin

Rakennuksen kulmaan sijoitettava Kulma Pöhiskö kerää auringon säteet kahdesta ilmansuunnasta ja sen toiminta-aika on näin ollen jopa 12 tuntia vuorokaudessa. Kulma Pöhiskö soveltuu hyvin monein kokoisiin tiloihin, kuten kesämökeille, rintamamiestaloille, konehalliin ja autotalleihin.

Tekniset tiedot
Max. lämmitettävä ala: 40 m2
Mitat: 117x627x1027 mm
Paino: 15 kg
Max. ilmanvirtaus: 127 m3/h
Max. Lämmitysteho: 500 W
Läpiviennin halkaisija: 125 mm
Värivaihtoehdot: musta, punainen, beige

Toimitussisältö
Lämmitin, puhallin, aurinkopaneeli, On/Off katkaisija, läpivientiputki D125L400mm, tuloventtiili sisälle, 4kpl. 8x40mm kansiruuveja seinäkiinnitystä varten.

Maxi Pöhiskö aurinkoilmakeräin

Suurin Pöhiskö aurinkoilmakeräin soveltuu hyvin monen kokoisiin tiloihin kuten kesämökeille, rintamamiestaloihin, konehalleihin ja autotalleihin.

Tekniset tiedot
Max. lämmitettävä ala: 40-80 m2
Mitat: 833x1900x120 mm
Paino: 42 kg
Max. ilmanvirtaus: 90 m3/h
Max. Lämmitysteho: 1500 W
Värivaihtoehdot: musta, punainen, beige

Aurinkoilmakeräimen toimintaperiaate

  • Laite ottaa ilman ulkoa.
  • Aurinko lämmittää ilmankeräimen.
  • Laitteeseen integroidut aurinkopanelit käynnistävät puhaltimen, joka puhaltaa rakennukseen lämmennyttä ilmaa ja kuivaa ilmaa.
  • Ilma poistuu tulisijan kautta kuivattaen hormin tai ilma poistuu poistoilmaventtiilin kautta.